4 Temmuz 2017 Salı

Sivilce ve sivilce izleri nasıl geçer?

Sivilce Neden Olur?

Ciltteki gözenekler yağ veya ölü deri hücreleri nedeniyle tıkandığında sivilce oluşur. Cilt gözeneklerinde bulunan yağ bezleri sebum adlı, cilde kayganlığını veren ve onu koruyan bir yağ üretirler. Özellikle ergenlikte vücudun gelişimine bağlı olarak, hormonlar daha fazla cilt yağı üretilmesine neden olur. Yağ üretiminin artması ve ölü deri hücrelerinin de gözenekleri tıkamasıyla birlikte, bakteriler gözeneklerde hapsolur, burada çoğalır ve bunun sonucunda sivilceler oluşur. 

Peki neler sivilce oluşumuna neden olur?

Hormonlar : Akne oluşumunda hormonların payı büyüktür ama özellikle de ergenlik durumunda hormonlarla ilgili yapabileceğiniz fazla bir şey yoktur. Hormonlardaki artış sebum üretimini artırır. 

İlaçlar: Androjen, lityum, yüksek dozda B12 ve kortikosteroid içerikli ilaçlar sivilceye neden olabilir. Eğer bu tip ilaçlar kullanıyorsanız ve sivilce problemi yaşıyorsanız doktorunuzla alternatif ilaçlar hakkında konuşabilirsiniz. Ancak kesinlikle ''sivilce yapıyor'' diyerek ilaçları kendi kendinize değiştirmeye ya da bırakmaya kalkmayın.

Beslenme: Beslenme ile sivilce arasında bir ilişki olup olmadığı çok net kanıtlanmış değildir. Örneğin çoğu kişi kuru yemiş, cips, çikolata gibi yiyecekleri sivilce nedeni olarak bilirken, cilt uzmanları bu iddiayı doğrulayan bilimsel bir kanıt olmadığını savunurlar. Bu görüş ayrılığı halen sürmekle birlikte, yakın zamandaki çalışmalar bazı yiyecek türlerinin sebum üretiminin artışına neden olduğunu iddia etmiştir. 



Bunlar;
◼ Süt ve süt ürünleri
◼ Dondurma 
◼ Krema 
◼ Fast food 
◼ İnsülin direnci varsa fazla karbonhidratlı ve şekerli yiyecekler





Ancak bu listede yer almasa bile tükettiğiniz zaman sizde sivilce artışına neden olduğunu düşündüğünüz yiyecekleri keserek cildinizdeki gelişmeleri takip etmeniz doğru olacaktır. 

Diğer yaygın sivilce nedenleri 

◼ Yağ içeren nemlendiriciler ve kozmetik ürünleri
◼ Cilt tipine uygun olmayan güneş kremleri
◼ Ağda
◼ Doğum kontrol hapları
◼ Hamilelik 
◼ Vitamin eksikliği
◼ Telefon, kask, gözlük, maske gibi yüze baskı yapan obje veya giysiler
◼ Genetik akne sorunu
◼ Sivilceleri yanlış şekilde sıkmak
◼ Güneş ışınlarına fazla maruz kalmak
◼ Mevsim değişikliği
◼Yüksek nem oranı ve terleme

Sivilceler Nasıl Geçer? Hangi ürün iyi gelir?

Sivilceli ve akneli ciltler için tavsiyem öncelikle Microsilver Yüz Yıkama kremi. İçeriğindeki saf mikro gümüş antibakteriyel, düzenleyici ve sağlamlaştırıcı etkidedir. Özellikle yağlı bir cildiniz varsa standart bir yüz temizleyiciden farklı bir ürün kullanmalı ve yağ oranını düşürmelisiniz. Bu nedenle Mikrosilver Yüz Yıkama Kremi ciltteki yağ oranını azaltarak sivilce ve aknelerde azalma sağlıyor. Cildi derinlemesine temizleyen yüz yıkama kreminden sonra kullanılan Microsilver Yüz Kremi ise akneli cildin tekrar sağlığına kavuşması için cildi düzenliyor. Ancak yüz kremi tüm yüze değil, sadece sivilce olan bölgelere uygulanmalıdır. 

Mikrosilver Yüz Yıkama Kremi kullanan birçok kişide ilk önce sivilcelerin arttığı gözlemlenebiliyor. Bu normal bir durum, cilt alt tabakada biriken sivilceleri kusabiliyor. En az 1,5 - 2 aylık bir kullanımdan sonra herhangi bir iyileşme olmazsa kullanmayı bırakabilirsiniz.

Microsilver Yüz Kremi özellikle kuru ve normal ciltlerde kuruluk, kızarıklık ve pullanma yapabiliyor. Bu yüzden yanında yağsız bir krem olan Aloe Vera Jel Nemlendirici kullanabilirsiniz. Su bazlı olduğu için cildi yağlandırmadan nemlendirir. 

Şunu belirtmek isterim ki LR ürünleri ilaç değildir. Etkileri kişiden kişiye değişebilir. Kaldı ki kimi durumlarda doktorların verdiği ilaçlar bile bazı kişilerde işe yaramayabiliyor veya farklı yan etkileri olabiliyor. 

Sivilce İzleri Nasıl Geçer? Ne kullanılmalı?

Sivilce izlerini yok etmek için önce sivilcelerden arınmış bir cildiniz olması gerek. Sivilceler geçmeden lekeler için ürün kullanmak doğru değil. Sivilceleriniz bittiyse lekeler kurtulmak için şu ürünleri kullanabilirsiniz;

Yağlı ve karma ciltlere: Microsilver Yüz Yıkama Kremi + Aloe Vera MSM Jel + Aloe Vera Peeling
Normal ve kuru ciltlere: Microsilver Yüz Yıkama Kremi + Aloe Vera MSM Jel + Aloe Vera Konsantre Jel (ciltte kuruluk olduğunda) + Aloe Vera Peeling

Eğer imkanınız varsa kesinlikle Zeitgard 1 Yüz Temizleme cihazını tavsiye ederim. Daha hızlı ve bir sonuç ve pratik kullanım sağlar. Özel başlığı sayesinde derinlemesine temizlik yaparak kremi cildinizin güzelce emmesini sağlar. 

Ürünlerin kullanımı ise şöyle;

➧ Sabah akşam yüzünüzü Yüz Yıkama Kremi ile yıkayın. Kremi güzelce köpürtüp yüzünüzü yıkayıp, suyla durulayın.
➧ Yağlı ve karma ciltler aloe vera nemlendirici jeli sabah akşam uygulayabilirsiniz. Normal ve kuru ciltler ise sabahları aloe vera nemlendirici
jel akşam ise aloe vera konsantre jel uygulamalıdır.
➧ Haftada 2 kez  ise Mikrosilver Yüz Yıkama Kremi yerine Aloe Vera Peeling'le yüzünüzü yıkayın ve kremleri uygulayın.



➤ Detaylı bilgi almak ve iş ortağı avantajlarından yararlanmak için benimle iletişime geçebilirsiniz.













1 yorum:

  1. Sivilce sorununun çözümü için tavsiyem sivilce sabunu kullanımıdır. Ben Natura Sabun tarafından üretilen sivilce sabunu ürünlerini kullandım ve %100 doğal olmasından dolayı çözüm buldum. Sivilce sabunu konusunda aşağıdaki linkten dilediğiniz ürünü seçebilirsiniz:
    https://www.naturasabun.com/dogal-sivilce-sabunlari/

    YanıtlaSil