13 Şubat 2018 Salı

SAÇ DÖKÜLMESİNE KARŞI L-RECAPIN

SAÇ DÖKÜLMESİ NEDEN OLUR? NASIL ÖNLENİR?

Saç dökülmesinin kalıtsal veya çevreye bağlı birçok nedeni olabilir. Mevsimsel değişiklikler, stres, demir eksikliği, hormon bozuklukları nedeniyle meydana gelebilir. 



Sağlıklı bir saç derisinde ortalama 100 bin adet saç bulunur ve yetişkinlerde yıkama ve taramaya bağlı olarak günde ortalama 100-150 adet saç teli dökülmesi normal kabul edilir. Sağlıklı bir insanda saç dökülmeleri 2 aya kadar sürebilir. Ancak yılda 3 kez tekrarlanan saç dökülme süresinin 2 ayı aşması bazı ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Böyle durumlarda doktora görünmekte fayda var. 

Saçlar neden dökülür?

Mevcut her saç telinin bir yaşam süresi vardır. Her saç teli ortalama 4-6 yıl yaşar. Bu süre içinde ortalama ayda 1cm uzar. Daha sonra dinlenir; bu sürede saç uzamaz ve sonra da dökülür. Saçların bu şekilde dökülmesi doğal bir süreçtir. 

Saç dökülmesine neden olan faktörler

1. Genetik faktörler

2. Deri problemleri

3. Yanlış beslenme alışkanlıkları

4. Vitamin ve mineral eksikliği 

5. Hormonal sorunlar

6. Bazı iç hastalıkları ve ilaç kullanımı

7. Doğum ve kemoterapi süreci

8. Kozmetik etkenler

9. Stres ve depresyon


LR L-RECAPIN SAÇ DÖKÜLMESİNİ NASIL ÖNLER?

 L-Recapin Tonik ve L-Recapin Şampuan olmak üzere 2 ürün bulunmaktadır. Bu iki ürünün de özelliği saç köklerini canladırarak saç dökülmelerini önlemektir. 




Ancak saç dökülmesi kellik ile karıştırılmamalıdır. Saç köklerinin tamamen öldüğü bölgelerde saç çıkması beklenemez. Saçların döküldüğü ancak saç köklerinin halen canlı olduğu, ya da saçların tüy gibi zayıf çıktığı bölgelerde saçları ve saç köklerini besleyerek güçlenmelerini sağlar. Böylece saçlar güçlenerek daha sağlıklı ve gür çıkmaya başlar ve dökülmeden uzayabilir. 

L-Recapin Şampuan Kullanımı

Saçınızı ıslatarak normal şampuanla yıkar gibi köpürtüyorsunuz. Yaklaşık 1 dakika kadar saçınız köpüklü şekilde bekliyorsunuz. Daha sonra su ile duruluyorsunuz. En iyi sonuç için haftada 3-4 kez kullanmalısınız.

L-Recapin Serum Kullanımı

Toniği her sabah saç diplerinize deriye temas edecek şekilde dökerek parmaklarınızın ucu ile (tırnaklarınız değmeyecek) hafifçe masaj yaparak saç derisine iyice yedirmeniz gerekmektedir. Daha sonra saçınızı kesinlikle yıkamayın ve o şekilde bırakın. Yıkamanız gerekiyorsa önce saçlarınızı yıkayıp, daha sonra toniği uygulayın. 



➤ Detaylı bilgi almak ve iş ortağı avantajlarından yararlanmak için benimle iletişime geçebilirsiniz.






















0 yorum:

Yorum Gönder